Novosti

U nedjelju, 30. listopada, u 21h na National Geographic Channel-u pogledajte dokumentarni film o klimatskim promjenama, čiji su producenti dobitnik Oscara, filmaš Fisher Stevens, i dobitnik Oscara, glumac, ekološki aktivist i UN-ov glasnik mira, Leonardo DiCaprio.

Film 'Prije potopa' donosi informativan i zanimljiv prikaz o tome kako društvo može spriječiti nestanak ugroženih vrsta, ekosustava i autohtonih zajednica diljem svijeta. Publika će vidjeti vizualne dokaze o pogoršanju ekološke krize koja nanonosi štetu netaknutim krajolicima od Grenlanda do Indonezije, remeti ravnotežu klime našeg planeta i utječe na izumiranje mnogih životinjskih vrsta. 

'Prije potopa' služi i kao upozorenje svima - uoči američkih izbora ove jeseni, kako bi ljudima ukazao na pravo stanje vezano na klimatske promjene te kako bi ih potaknuo da glasaju za vođe u čijim programima spriječavanje klimatske katastrofe ima prioritet. Film ujedno pojašnjava stvarna, praktična rješenja koja bi pomogla u spašavanju planeta. DiCaprio intervjuira pojedince iz svih društvenih slojeva, u razvijenim i nerazvijenim državama, koji donose jedinstvene, strastvene i pragmatične stavove o tome što se mora učiniti danas – i u budućnosti – kako bismo svoje ekonomske i političke sustave pretvorili u ekološki prihvatljive institucije. 

Među ostalim, razgovarao je s predsjednikom Barackom Obamom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, državnim tajnikom Johnom Kerryjem, generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i papom Franjom, kao i vodećim istraživačima iz NASA-e, aktivistima za zaštitu šuma, uglednim znanstvenicima, vođama zajednica i aktivistima koji strastveno i naporno rade kako bi spasili svijet.

'Klimatske promjene su najozbiljnija prijetnja s kojom je naš planet suočen', kaže DiCaprio. 'Moramo surađivati i zahtijevati da do velikih koraka dođe odmah. O tome ovisi sam naš opstanak. Kada bi mogli znati cijelu istinu o tome koliko smo štete nanijeli našem planetu i koliko vremena imamo da nađemo rješenje prije nego što se cijeli ekosustav uruši - ne biste li to voljeli znati? Ne možemo više zatvarati oči pred ovim problemom i nadati se da će se sam riješiti', dodaje Stevens. 

Povodom premijere filma evotv omogućiti će gledanje filma svim korisnicima bez naknade

Uspješno ste se prijavili na newsletter

Unesite valjanu email adresu.