Novosti

Evotv je prvi u Hrvatskoj započeo s upotrebom HbbTV tehnologije, koji korisnicima omogućava interaktivan pristup vremenskoj prognozi. Korisnici evotv-a pritiskom na dugme daljinskog upravljača dobivaju prikaz vremenske prognoze za sve veće gradove u Hrvatskoj. 

Podaci o prognozi preuzimaju se s poslužitelja Državnog hidrometeorološkog zavoda i ažuriraju se jednom dnevno. Korisniku evotv-a na raspolaganju je aktualna trodnevna te sedmodnevna prognoza za birani grad.

HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) je tehnologija koja omogućuje istovremeno korištenje usluge emitiranja TV kanala i prikaz raznih aplikacija i informacija koje su dostupne preko internetske veze. Usluga funkcionira na principu emitiranja dodatnih podataka uz standardni televizijski signal. Dodatni podatci omogućuju korištenje raznih aplikacija kojima se pristupa preko daljinskog upravljača.

Za pristup vremenskoj prognozi i općenito interaktivnim uslugama, korisnici trebaju imati televizor ili digitalni prijamnik koji podržavaju HbbTV tehnologiju, te moraju s uređajem biti spojeni na internet. Uvođenjem vremenske prognoze kao TV aplikacije, evotv postavlja platformu baziranu na HbbTV tehnologiji, a na kojoj će nastaviti razvijati interaktivne sadržaje i komunikaciju s korisnicima.

Uspješno ste se prijavili na newsletter

Unesite valjanu email adresu.